Individuele begeleiding
Stichting Compassie Zorg biedt individuele begeleiding voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Op het moment dat u merkt de controle over uw leven te verliezen en uw sociale kring niet in staat is u hierbij te helpen, kunt u altijd terecht bij Stichting Compassie Zorg. Wij bieden individuele begeleiding voor ouderen, mensen met een handicap of beperking en mensen met psychische klachten. Onze professionals zullen u ondersteunen in het structureren van uw praktische zaken in het dagelijkse leven. De professionals zetten zich in om de regie over de dagelijkse activiteiten terug te laten komen in uw handen en/of een achteruitgang te voorkomen.
Stichting Compassie Zorg streeft ernaar de controle over uw leven terug te krijgen. Om dit te kunnen bereiken helpen onze professionals onder andere met het regelen van de dagelijkse zaken, het structureren van de dagen, het creëren van een ritme, adviseren over het nemen van besluiten ter bevordering van uw situatie en het geven van voorlichtingen over zaken zoals woningaanpassing, omgaan met financiën, medicatiegebruik en juiste voeding. Indien nodig zullen onze professionals u begeleiden in het voorbereiden van gesprekken met verschillende instanties zoals de huisarts, gemeente, curator etc. en staan ze u bij.
Kiest u voor individuele begeleiding bij Stichting Compassie Zorg?
Mocht u besluiten om uzelf voor de individuele begeleiding toe te vertrouwen aan Stichting Compassie Zorg, dan heeft u een indicatie nodig. De indicatie valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en geeft aan welke zorg u nodig heeft. De zorg kan uitsluitend starten op het moment dat u in bezit bent van de indicatie. U kunt de Wmo-indicatie aanvragen bij het Wmo-loket van uw gemeente. Heeft u een Wet langdurige zorg (Wlz) indicatie? Dan vragen wij een zorgtoewijzing aan. Nadat u in bezit bent van uw indicatie kunt u bij uw gemeente aangegeven individuele begeleiding van Stichting Compassie Zorg te willen ontvangen. Vervolgens nemen wij contact met u op. Na de acceptatie en intake, stellen wij samen een begeleidingsplan op. In het begeleidingsplan worden uw persoonlijke wensen voorop gesteld. Dit plan kan eventueel samen met de mantelzorger worden opgesteld. Samen met u en uw eventuele naasten kijken wij hoe we u kunnen ondersteunen en begeleiden in uw dagelijkse levensbehoeften. We willen ervoor zorgen at u zo lang mogelijk veilig en zelfstandig kunt blijven wonen in uw vertrouwde omgeving. De begeleidingsplan wordt nadat u akkoord bent gegaan met de inhoud door u of uw vertegenwoordiger ondertekend waarna de begeleiding van start gaat.
Uw gegevens zijn veilig bij ons
De informatie uit uw zorgplan zijn vertrouwelijk. Alleen u en de bevoegden die u toestemming geeft, hebben recht op inzage van uw gegevens. Uw gegevens worden met de uiterste zorgvuldigheid vastgelegd en bewaard. Als uitgangspunt hanteren wij de AVG-regels (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Voor meer informatie hierover kunt u onze privacyverklaring bekijken.
Contact houden?
Wilt u gebruik maken van onze dienst of meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek via ons telefoonnummer, e-mail of via het contactformulier.